test 8

04/03/2016

Primăria Oraşului Voluntari a demarat lucrările de execuţie în cadrul proiectului "Realizarea lucrărilor de infrastructură pentru reabilitarea şi modernizarea Bulevardului Pipera"

Bulevardul Pipera este o cale de acces foarte importantă din orașul Voluntari în municipiul Bucuresti, preluând în același timp și fluxurile majore din orașul Voluntari către DN1 București – Brașov, către DJ100A Șoseaua de centură şi către A3 București-Ploiești.

Ca urmare a îmbătrânirii straturilor din componența sistemului rutier, a zonelor unde s-au pozat cabluri sau conducte, dar și a traficului rutier intens, strada a acumulat în timp o serie de degradări de suprafață și structurale care afectează buna desfășurare a traficului, dar și confortul circulației. Pentru stoparea fenomenului de degradare cât și pentru îmbunătățirea capacității de circulație, în primăvara anului 2015 s-au demarat lucrările de modernizare a acestei artere. Lucrările vor fi finalizate până la data de 15 decembrie 2015.

Reabilitarea și modernizarea bulevardului Pipera prevede lucrări de extindere de la două la patru benzi de circulație, amenajarea intersecțiilor, a racordurilor cu podurile Pipera și Tunari, reabilitarea și extinderea rețelelor edilitare din corpul drumului (rețea de apă, rețele de canalizare menajeră și pluvială, rețele electrice și de telecomunicații). Pe ambele sensuri de mers vor fi amenajate trotuare, iar bordurile vor fi amplasate astfel încât să faciliteze urcarea şi coborârea lor de către persoanele cu dizabilităţi motorii, bătrâni sau persoane cu mobilitate redusă.

Lucrările menționate contribuie la reducerea timpului de călatorie în cadrul localității, ouniformizare a traficului local și o repartiție a acestuia pe toate străzile urbane din Voluntari. Astfel seevită concentratorii de trafic și uzura prematură a sistemului rutier.

Datorită decongestionării traficului de pe bulevardul Pipera, viteza de deplasare a autovehiculelor va crește, efect ce va conduce la reducerea cantității de noxe emise de autovehicule, lucru ce-și va face simțit efectul în calitatea aerului din zonă. De asemenea, prin adoptarea unor straturi rutiere superioare calitativ față de cele existente, se reduce substanțial atât poluarea aerului cu particule de praf, cât și zgomotele de deplasare (interacțiunea dintre anvelope și drum).

Odată cu modernizarea și extinderea sistemului rutier, se vor reface, completa și extinde rețelele din corpul drumului, fiind asigurate astfel condiții optime de trai pentru populația riverană bulevardului Pipera. Populația este dependentă de obținerea apei potabile din alte surse (din foraje de mică și medie adâncime), care nu în toate cazurile asigură o apă potabilă corespunzătoare. Prin acest proiect se va realiza sistemul de alimentare cu apă care presupune realizarea unei conducte principale și a două conducte secundare, câte una pe fiecare parte a bulevardului. Cele două conducte secundare se vor alimenta din conducta principală, realizandu-se câte o legătură din 300 în 300 de metri.

Scurgerea apelor pluviale era o problemă nerezolvată pe această arteră, fapt care a dus la degradări accelerate ale suprafeței de rulare în ciuda lucrărilor de asfaltare efectuate în cartierul Pipera. Lucrările de modernizare prevăd realizarea unui sistem separat de colectare si evacuare a apelor pluviale, prin relocarea gurilor de scurgere existente, racordate în prezent la rețeaua de canalizare în sistem unitar. Acest sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale va fi separat de sistemul de canalizare menajeră în scopul protejării mediului prin evitarea deversărilor de ape menajere diluate în ape pluviale.

Extinderea zonelor rezidențiale din Voluntari a necesitat adoptarea unei soluții de realizare a sistemului de canalizare ape menajere pe ambele părți ale bulevardului Pipera Rețeaua de canalizare menajeră va fi echipată cu 198 de cămine de vizitare ce vor permite monitorizarea funcționării acesteia.

Rețeaua electrică stradală va fi îmbunătățită prin montarea a 416 stâlpi cu corpuri de iluminat noi și performante. În trotuarul bulevardului vor fi pozate cabluri noi de joasă și medie tensiune. Consumatorii existenți alimentați în prezent din rețeaua de joasă tensiune vor fi preluați pe o nouă rețea de joasă tensiune alimentată din posturi de transformare noi supraterane. Vor fi amplasate blocuri de măsură și protecție noi pentru consumatori la limita de proprietate între domeniul public și cel privat.

Lucrările prezentate vor transforma Bulevardul Pipera într-o arteră modernă și funcțională.

Proiectul “Realizarea lucrărilor de infrastructură pentru reabilitarea şi modernizarea Bulevardului Pipera” (Cod SMIS 18362) este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 - "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale", Domeniul major de intervenție 2.1 -"Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură".

Despre noi

Direcţia de Poliţie Locală Voluntari îşi desfăşoară activitatea ca un compartiment funcţional în cadrul aparatului de specialitate al Instituţiei Primarului, şi funcţionează în baza Legii nr. 155/2010 şi a HG nr. 1332/2010 precum şi a HCL nr. 08/12.01.2011

Date de contact

B-dul Voluntari (fosta Şos. Afumaţi), nr. 74, Voluntari, Judeţul Ilfov
T: 031/437.05.96
F: 031/437.05.95
Dispecerat 24/24:
0754.079.423; 031/437.05.97
E: politia-locala@primaria-voluntari.ro